eCarExpo

Bakgrund

eCarExpo arrangeras av eLife och är Nordens ledande och mest heltäckande mässa och mötesplats för konsumenter och bil- och elbranscherna om elbilar, elbilsladdning och modern mobilitet. Den har arrangerats sedan 2016 i Göteborg och Stockholm. I oktober 2020 lanseras en ny hybridmässa (fysisk och digital) i Stockholm för transportbilar, eComExpo. Från starten har Nowas specialister på PR inom bil- och mobilitetsområdet ansvarat för PR-strategi, medierelationer och mässans Press office.

Utmaning

Utvecklingen av elbilsindustrin har gått snabbt sedan starten 2016, då utmaningen var att skapa intresse i media och hos konsumenter för elbilar och laddning som framtidskoncept. 2021 ligger utmaningarna att erbjuda ett aktuellt och kvalificerat kunskaps- och debattinnehåll till såväl media som besökare liksom att ha nya kommunikationslösningar för eventet när pandemins restriktioner ändrar förutsättningarna för mässor.

Lösning

En omfattande mediebevakning och närvaro av journalister, fotografer och digitala medier på elbilsmässan har varit en viktig del av eCarExpos framgång. Som pressavdelning har vi konsekvent försett det breda spektrumet av riks-, lokal-, bransch- och onlinemedier med intressanta reportagevinklar, exklusiva intervjumöjligheter och aktuella nyhetsämnen före och under mässan och hanterat och arrangerat ackrediteringar, förfrågningar, intervjuer och presskonferenser.

Resultat

Rekordsiffrorna för pressens bevakning av den senaste mässan på Friends Arena i Stockholm 7-9 februari 2020 blev ett tydligt bevis på att medias intresse för eCarExpo och elbilsutvecklingen växer starkt. 15 000 besökare, 105 ackrediterade journalister (en fördubbling från 2019), ca 150 artiklar, tv-, radio-, podd- och sociala medieinslag gav ett publicitets- och PR-värde på 23,7 miljoner kronor.