Jettys expansion i USA – organisationen är på plats

Jetty har sedan sommaren 2018 förberett expansion i USA och nu är organisationen på plats och har påbörjat sitt arbete. Brandon Schmidt har rekryterats till att leda företagets insatser på den nordamerikanska marknaden med Austin, Texas, som bas. Jettys amerikanska dotterbolag, Jetty US Inc, grundades förra året. 

Förfrågningarna kring Jetty i USA kom redan så tidigt som för fyra år sedan, då flertalet amerikanska aktörer, i sitt möte med festivaler och evenemang i Sverige och Danmark, fick kontakt med affärssystemet i sin första version. Under åren har relationerna fördjupats och diskussioner löpande pågått om, hur och på vilket sätt det finns en potentiell marknad för Jetty i USA. Ett omfattande arbete har gjorts, som nu innebär att Jetty sedan ett par veckor är aktivt på plats i USA med kontor och försäljningsrepresentation i Austin.

Brandon Schmidt leder Jetty i USA. Han kommer senast från rollen som marknadsansvarig för biljettföretaget Frontgate, som grundades i ett garage för tio år sedan och som nu är marknadsledande i sin nisch mot festivaler i USA. Frontgate är idag uppköpt av Live Nation.

“Over the past decade I’ve been fortunate to work with many of North America’s most prestigious festival and event producers. At the end of the day, my mission is to make those people’s lives easier by providing the tools and expertise to streamline operations within their organization. Jetty offers that solution, which is why I am extremely excited to join the team and launch the platform on this side of the pond.” Säger Brandon Schmidt, Jetty USA.

USA är en hemmamarknad för stora delar av evenemangsbranschen, väl etablerad och med en lång historik. Samtidigt är vi i Norden före när det gäller digitalisering, som early adopters av ny teknologi och metodik. Internationell expansion, särskilt mot den nordamerikanska marknaden, är därför en central del i Jettys strategi.

“Vi är stolta över vår rekrytering av Brandon Schmidt och vet att han är rätt person för Jetty i etableringen i USA. Han känner de amerikanska aktörerna på marknaden, har ett kontaktnät och erfarenhet från Frontgate, som växt från startup till branschledande och nu är uppköpta av en världsledande biljettaktör i Live Nation.” Säger Dan Sonesson, VD, Jetty AB.